Wat u moet weten over acupunctuur?

Wat is acupunctuur? De opties

Helpt bij de behandeling van slapeloosheid Volgens verschillende studies is bewezen dat acupunctuur sommige heeft dat nuttig is bij het terugdringen van de slapeloosheid in vergelijking met medicinale therapie. Acupunctuur voedt de belangrijke elementen van het leven en brengt het hele lichaam in de homeostase. Het wordt al meer dan 2000 jaar beoefend en is een van de veiligste en best onderzochte vormen van complementaire en alternatieve therapieën ter wereld. Omdat het in populariteit toeneemt, kan uw arts op de hoogte zijn van gekwalificeerde beoefenaars in het gebied en bepaalde aanbevelingen voor u doen, afhankelijk van uw omstandigheden. Het is een van de oudste behandelingsmethoden ter wereld, dat meer dan 2000 jaar oud is. Het kan aan die behoefte voldoen en helpen bij de genezing van het lichaam. Het wordt ook gebruikt voor zwangere vrouwen om de bevallingspijn te verminderen.

Zoals hierboven vermeld, heeft acupunctuur veel voordelen. Omdat het een holistische benadering is, behandelt het het hele lichaam tijdens de behandeling van een specifieke aandoening. Het is een vorm van traditionele medische behandeling die al honderden, zelfs duizenden jaren wordt gebruikt. Onder alle beschikbare opties is het een dergelijke optie die niet alleen nagenoeg vrij is van bijwerkingen, maar u ook een gevoel van algemene gezondheid en welzijn kan bieden. Het is een onderdeel van energiegeneeskunde van ongeveer 3000 jaar geleden. Daarom lijkt het een redelijke optie voor mensen met chronische pijn om te overwegen. Het is een soort conventionele Chinese therapie die gericht is op het corrigeren van oneffenheden in de energie of chi in het lichaam.

Acupunctuur wordt vaak samen met cupping gebruikt, een Aziatische techniek die is ontworpen om de bloedtoevoer naar een bepaald probleemgebied te stimuleren door verwarmde glazen bekers te gebruiken om zuigkracht te creëren en de bloedstroom naar de bovenste laag van de epidermis te bevorderen. Het wordt over het algemeen als veilig beschouwd wanneer het wordt uitgevoerd door een ervaren, goed opgeleide beoefenaar die steriele naalden gebruikt. Het helpt om de hoge en lage bloeddruk te behouden en de druk op het hart te verminderen, waardoor het het bloed zonder enige spanning kan pompen. Het is zo effectief dat het chronische pijn kan genezen, ook zonder het gebruik van medicinale pillen die mogelijk bijwerkingen hebben.

Zelfs als u bang bent voor naalden, kunt u nog steeds enkele van de voordelen van acupunctuur krijgen door acupressuur. Bovendien zijn acupunctuurnaalden veel kleiner. Ze kunnen nuttig zijn om de natuurlijke pijnstillende middelen in ons lichaam te prikkelen en de bloedcirculatie te reguleren. De naalden zijn erg dun en je voelt het nauwelijks. De naalden die worden gebruikt om de procedure uit te voeren zijn erg dun en zijn buitengewoon fijn, in tegenstelling tot de injectienaalden.

Als naalden worden hergebruikt of niet schoon, kan dit leiden tot ernstige interne infecties die kunnen leiden tot dodelijke ziekten zoals hepatitis. In feite worden ze in de huid geplaatst, maar je voelt ze niet eens. Alleen steriele wegwerpnaalden worden gebruikt terwijl de procedure is voltooid.

Acupressuur omvat het uitoefenen van druk op acupunctuurpunten en verbetert de algemene energiestroom van het menselijk lichaam. Hoewel het de volledige reeks acupunctuurvoordelen niet kan vervangen, is het eenvoudig om thuis te doen voor mensen die niet noodzakelijk de tijd of het geld hebben voor acupunctuurbehandelingen. Acupunctuur wordt ook vaak gebruikt in combinatie met andere vruchtbaarheidsbehandelingen.