Een elektrische scootmobiel of een met benzine motor?

De keuzemogelijkheid is tegenwoordig reuze. Kiezen mensen voor elektrische auto’s of voor een dieseltje. Komen er zonnepanelen op het dak of zelfs een kleine windmolen in de tuin? Deze keuzestress heeft ook zijn intreden in de wereld van de scootermobielen gedaan. Hier is het de vraag of jij bij een benzinemotor blijft of dat je begint met of overstapt naar een elektrische scootmobiel. In dit stuk vertellen wij je uitgebreid over de voordelen van de elektrische scootmobiel en laten we zien dat de nadelen steeds minder nadelig worden.

Lekker winkelen met de elektrische scootmobiel

De elektrische scootmobiel is uitermate geschikt voor mensen die graag de dagelijkse boodschapjes doen met de scootmobiel. Deze mensen zijn al zo slechter ter been, dat zij graag met de scootmobiel de winkels betreden en niet het laatste stukje meer lopen. Je kan alleen met een elektrische scootmobiel bij winkels naar binnen. Winkels maken hier geen probleem van omdat deze scootmobielen niet stinken en geen herrie maken. Je kan dus lekker karren door de winkels en je hoeft je boodschappen geen moment te dragen.

De scootmobiel opladen in huis zonder overlast

Ook kan je dus je scootmobiel makkelijk mee naar binnen nemen in huis zonder dat je bang hoef te zijn voor een benzinelucht of dat je het hele huis opschrikt met herrie. Je zet de scootmobiel lekker in de hoek aan de oplader. Hij kan namelijk gewoon opgeladen worden aan het stopcontact. Zo hoef je ook nooit bang te zijn dat je met een lege batterij terecht komt. Ook wordt de scootmobiel zo niet beschadigd door wind en weer en gaat hij dus veel langer mee. Voor mensen in steden staat de scootmobiel nu ook een stuk veiliger.

De voordelen van de benzinemotor

Toch zitten er nog steeds een aantal voordelen aan de scootermobiel met benzinemotor al hoewel die voordelen steeds kleiner worden. Zo kan je een stuk sneller en verder rijden met de benzinemotor. Als jij dus grote afstanden moet afleggen, dan is deze scootmobiel voordeliger voor jou. Je kan er dus alleen niet mee naar binnen in winkels. Wellicht is dit daarom het ideale model voor mensen die geen lange afstanden meer kunnen lopen, maar wel de kleine.

De elektrische scootmobiel komt steeds dichterbij

Toch gaat het nu hard met de ontwikkelingen van de elektrische scootmobiel. Zo worden de batterijen nu steeds beter waardoor hij steeds langer mee kan rijden. Ook gaat hij nu steeds sneller en haal je al snelheden die hoger liggen dan het gemiddelde hoogte van de gebruikte snelheid op een scootmobiel.

Waar krijg ik hulp bij maken van mijn keuze?

Mocht de tekst hierboven jou geen definitief antwoord geven op de vraag of je een elektrische of een benzinemotor scootmobiel moet nemen, dan is het verstandig om nog even door te zoeken of idealiter met een dealer jouw twijfel te bespreken. Zorg wel dat de dealer jou geen extra dure scootmobiel aanpraat, maar dat hij eerlijk en onafhankelijk is.