Hoe acupunctuur je helpt door een medische keuring te komen?

Acupunctuur is een eeuwenoude geneeswijze waarvan wordt beweerd dat het veel klachten kan verhelpen. En als het al zo lang succesvol wordt toegepast kun je ervan uitgaan dat er in die bewering zeker een kern van waarheid zit. Zwangere vrouwen kunnen met acupunctuur van hun misselijkheid afgeholpen worden, mensen die geen energie hebben krijgen weer levenslust en je kunt het zelf gebruiken als hulp bij het afvallen of stoppen met roken. Ga je een uitvaartverzekering afsluiten en moet je daarom een medische keuring doen? Dan kan acupunctuur je helpen voor deze keuring met vlag en wimpel te slagen.

Acupunctuur is ontspannend

Als je een druk leven leidt en je komt vaak voor stressvolle situaties te staan, dan kan acupunctuur je helpen te relaxen. Stress is een aanstichter van vele kwaaltjes zoals hoofdpijn, paniekaanvallen, depressie, slechte eetlust en spierpijn. Door voor je medische keuring aan een paar acupunctuur sessies te laten uitvoeren zal je merken dat je veel minder gestrest door het leven gaat. Je bloeddruk gaat omlaag, je energielevels gaan omhoog en je kwaaltjes verminderen. Dit kan alleen maar goed zijn voor de resultaten.

Acupunctuur pakt de oorzaak aan

Eén van de grote voordelen van acupunctuur ten opzichte van medicatie is dat het zoekt naar de oorzaak van het probleem. Het principe draait om het verwijderen van blokkades door het plaatsen van dunne naaldjes op bepaalde plekken in het lichaam. Deze blokkades versperren de energie die via meridianen door ons lichaam vloeit en veroorzaken problemen. Althans, dat zegt de leer van de acupunctuur. Als je bepaalde klachten hebt dan kun je deze dus zonder medicatie verzachten door acupunctuur uit te proberen. Het effect is meestal vrijwel direct, dus je klacht zal dan op je medische keuring ook aanzienlijk minder zwaar wegen.

Acupunctuur is natuurlijk

Als je naar je medische keuring gaat en je moet doorgeven of je medicatie gebruikt, dan zal dit worden genoteerd in je dossier. Via acupunctuur wordt juist geprobeerd om de noodzaak naar medicatie te verwijderen. Alleen door de meridiaan te deblokkeren en te proberen de oorzaak van het probleem te vinden, zouden de symptomen al moeten worden verminderd. Je kunt bij je medische keuring dus doorgeven dat je geen medicatie gebruikt als het gelukt is deze te vervangen door acupunctuur. Let er wel op dat je dit niet doet bij medicatie die noodzakelijk is om beter te worden. Als je pijnstillers kunt vervangen door acupunctuur dan is dat natuurlijk ideaal.

Acupunctuur werkt snel

Je zal meestal direct na je acupunctuur behandeling al verschil merken. Er is geen operatie nodig waarvan je moet herstellen en naderhand kun je gewoon weer naar huis. Vaak krijg je als begeleiding van de sessies enkele natuurlijke geneesmiddelen voorgeschreven die je vervolgens neemt in de vorm van thee of druppels. Je kunt door een aantal acupunctuur sessies in te plannen dus snel voor je medische keuring een aantal kwaaltjes verhelpen die je dwars zaten. De thee of andere natuurlijke geneesmiddelen hoef je niet aan te geven. Op die manier kun je relaxed, zonder medicatie, zonder behandelingen en zonder kwaaltjes gekeurd worden en probleemloos een goede verzekering (uitvaartverzekering) afsluiten.